DVIGNI SVOJE GLASBENO ZNANJE

NA PROFESIONALNI NIVO

 

VKLJČI SE V IZOBRAŽEVANJE ZA GLASBENEGA PRODUCENTA V OBLIKI CELOLETNEGA TEČAJA ALI POSAMEZNIH TEMATIK

Te zanima?

Vpiši e-mail in v roku 14 dni te obvestimo o vseh možnostih vključitve v izobraževanje, tudi o možnosti posebnega popusta!

CELOLETNI TEČAJ

GLASBENI PRODUCENT

Po bogatih izkušnjah na izobraževalnem in glasbenem področju smo razvili vrhunski, k rezultatom usmerjen izobraževalni tečaj glasbene produkcije. Program odlikujejo optimalen preplet teorije in prakse, spodbujanje posameznikove ustvarjalnosti ter osredotočenost na glavni cilj – ustvarjanje in dokončanje dovršenih skladb.

VPISI V ŠOLSKO LETO 2022/2023 SO ODPRTI!

ZAČETEK PREDAVANJ V OKTOBRU.

VSEBINA PROGRAMA

Moduli so zasnovani v sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki glasbene produkcije, izvajajo pa jih nekateri najbolj prepoznavni slovenski glasbeni producenti.

Moduli za začetnike
Modul 1: Uvod v produkcijo glasbe

Komu je modul namenjen?

Modul je namenjen vsem, ki še niso imeli stika s produkcijo glasbe in bi radi izvedeli kako praktično začeti ustvarjati.

 

Datumi izvedbe 

Po dogovoru (10 ur)

Vsebina

V modulu se spoznamo z osnovami glasbene produkcije in poskrbimo, da so prenosniki pripravljeni na produkcijo, da so gonilniki in program za ustvarjanje pravilno naloženi, spoznamo osnovne funkcije programa, postavitev orodij in spoznamo potrebne osnove glasbene teorije… Te ure so namenjene tudi individualnim vprašanjem.

Mentorja

Marko Lük, Tomaž Tomljanović

Modul 2: Ableton Certified

Komu je modul namenjen?

Modul je namenjen vsem, ki se šele začenjajo ukvarjati z glasbeno produkcijo ali pa želijo na Ableton Live presedlati iz drugih programov za ustvarjanje glasbe.

Nabolj priljubljen program za produkcijo glasbe Ableton Live ti bo podrobno predstavil edini slovenski certificiran Ableton predavatelj. Izvedel boš kakšne možnosti ponuja, kako so postavljene funkcije in kako s programom čim hitreje začeti ustvarjati.

Vsebina

Nabolj priljubljen program za produkcijo glasbe Ableton Live ti bo podrobno predstavil edini slovenski certificiran Ableton predavatelj. Izvedel boš kakšne možnosti ponuja, kako so postavljene funkcije in kako s programom čim hitreje začeti ustvarjati.

Mentor 

Antonio Križnič

Modul 3: Ritem, Groove & Sampling

Komu je modul namenjen?

Modul je namenjen začetnikom in tistim, ki bi radi izvedeli kako se skreira ritem, kako speljati groove in kako v Abletonu kreativno uporabljati in procesirati semple.

Vsebina

Naučil/a se boš kako sprogramirati ritem, kako mu vdahniti življenje ter z njim skreirati gibanje. Iz naših lastnih paketov samplov bomo vzeli vzorce zvokov in jim spreminjali lastnosti ter jih postavljali v smiselno zaporedje ter tako ustvarili naš prvi loop.

Modul 4: Sound Design

Komu je modul namenjen?

Modul je namenjen vsem, ki se želijo podrobneje seznaniti s funkcijami zvočnega oblikovanja z virtualnimi (VST) ali fizičnimi sintetizatorji.

 Vsebina

Si želiš izvedeti kako deluje sinteza zvoka? Kaj pomeni oscilator, envelope, lfo, filter, kako obvladati gumbe virtualnega sintetizatorja (ali tistega v fizični obliki) in kako iz njih izvabiti točno določen zvok.

Napredni moduli
Modul 5: Recording

Vsebina

Modul za vse, ki bi se radi lotili snemanja vokalov in vseh vrst inštrumentov. Katere mikrofone uporabit, za snemanje katerih inštrumentov sploh potrebujejo mikrofone, kateri so tisti, ki jih s kabli vklopimo kar v zvočno kartico, kako nastavimo nivoje, kakšne so optimalne postavitve mikrofonov in še mnogo drugih uporabnih informacij za uspešno pripravo in izvedbo recording sessiona boste prejeli od mojstra studijskega recordinga Martina Bezjaka.

 

Mentor

Martin Bezjak

 

Modul 6: Sound design napredno

Vsebina

Modul je namenjen vsem, ki želite v podrobnost spoznati oblikovanje zvoka na sintetizatorju. Spoznali boste napredne načine oblikovanja melodij, basov in perkusivnih elementov. Tako za tiste, ki se želite spustiti v svet modularne sinteze, kot za tiste, ki spoznavate svet VST sintetizatorjev. 

Mentor

Tomy DeClerque

 

Modul 7: Live act in hibridna produkcija

Vsebina

Modul je namenjen vsem, ki se želite podati v produkcijo glasbe izven računalnika ali ustvariti popolno kombinacijo zunanje opreme in računalniških plug-inov ter tistim, ki bi se radi preizkusili ali izboljšali v live act perfomansu.

 

Spoznali bomo kako pravilno skonfigurirati setup, kako sinhronizirati hardware sekvencerje z računalniškimi, spoznali različne načine povezav, se poglobili v tehnično pripravo za live act in nastavitev hibridnega studia.

Mentor

Marko Lük

 

Modul 8: Hip hop sampling napredno

Vsebina

Kako poiskati, izrezati in kreativno zlepiti delčke komadov v nek nov glasbeni izdelek bomo spoznali v modulu Sampling napredno. Emiljo bo z nami delil svoje bogato znanje tehnike, po kateri takoj prepoznamo njegovo produkcijo.

Mentor

Emiljo A.C.

Modul 9: Beatmaking

Vsebina

Če te zanima kako se ustvari hip hop podlaga, katere elemente uporabiti, kako jih zložiti in predvsem – kako to dela Emiljo, eden najbolj prepoznavnih beatmakerjev v Sloveniji, se pridruži modulu in dvigni znanje ustvarjanja beatov na višji nivo.

 

Mentor

Emiljo A.C.

 

Modul 10: Aranžma

Vsebina

Se vrtiš v loopu pa ne znaš nadaljevati komada? Bi rad končno končal skladbo? Imaš grob aranžma, pa ne veš kako ustvariti zanimive prehode? Te zanima kako popestriti svojo produkcijo s pravilno razporeditvijo različnih elementov? Potem je ta modul Aranžma, ki ga vodi Blaž Vrečko zate.

 

Mentorja

Blaž Vrečko

 

Modul 11: Mix & Master

Vsebina

Te zanima kako v skladbi pravilno določiti glasnost posameznih elementov? Kako dodajati prostorske efekte, kako dinamično sprocesirat določen segment, kako znotraj miksa umestiti posamezne inštrumetne, vokale in ostale zvoke? V poznavanje področja miksinga in masteringa te bo popeljal človek, ki je zmiksal in zmasteriziral najbolj poslušano slovensko skladbo leta 2020!

Mentor

Martin Bezjak

 

Modul 12: Glasbeni posel

Vsebina

Kako se kot artist znajti v glasbenem poslu? Na katere pasti biti pozoren? Kako se uveljaviti? Na ta in podobna vprašanja, ki se dotikajo poslovnega dela glasbenega ustvarjanja nam bo odgovarjal Gašper Šanl, soavtor zmagovite skladbe slovenskega izbora za pesem Evrovizije 2019. S svojimi izkušnjami aktivnega udejstvovanja znotraj ene največjih založb na svetu ter z uspešno kariero v domačem glasbenem prostoru je eden redkih, ki lahko o tej tematiki predava iz lastnih izkušenj na primerih, ki se dogajajo tukaj in zdaj.

 

Mentor

Gašper Šantl

 

IMAŠ VPRAŠANJE? POKLIČI NAS!

041 / 555 – 554

mentorji

Mentorji Akademije Alphawave so najbolj izkušeni strokovnjaki na področju glasbene produkcije v Sloveniji, ki svoje vrhunsko znanje dokazujejo z izjemnimi rezultati znotraj slovenske in svetovne glasbene scene.

PODROBNOSTI O IZVEDBI

Datum začetka:  1. 10. 2022

Končni datum: 24. 6. 2023

Trajanje: 9 mesecev (eno študijsko leto)

Dnevi izvedbe:  Sobota

Ure:   17:00 – 20:00

Možnost samostojne uporabe studia tudi za lastne projekte

Kakšno predznanje je potrebno?

Naše izobraževanje večinoma poteka znotraj računalniških programov in v spletnem okolju, zato se pričakuje osnovno poznavanje računalniških funkcij, zaradi dela v angleških programih pa zelo pomaga tudi dobro poznavanje angleškega jezika. 

Za tiste, ki se z glasbeno produkcijo še niste srečali, priporočamo vpis v dodatni začetniški modul, kjer so srečanja pripravljena tako, da mentorji prevzamejo manjše skupine ter jih popeljejo čez osnovne funkcije in izraze, potrebne za boljšo vključitev v izobraževanje.

Kateri program se bo uporabljal med izobraževanjem?

Glede na to, da so funkcije programov za ustvarjanje glasbe dokaj podobne, Ableton Live pa je eden najbolj razširjenih, smo se odločili, da večino časa ustvarjamo znotraj tega okolja. Nekateri mentorji bodo sicer uporabljali FL Studio, Logic, Cubase,.., tako da boste dobili vpogled tudi v ostalo programsko opremo, principi delovanja pa so sicer podobni v vseh DAW-ih (digital audio workstation), tako da znanje z lahkoto preslikate na kateregakoli drugega.

Kje se bo izvajalo izobraževanje?

Znanje bomo razvijali in nadgrajevali v prostorih Akademije Alphawave na Koroški cesti 63 v Mariboru, občasno pa bomo za navdih in posebne procese obiskali tudi druge kreativne lokacije v mestu.

Dobim potrdilo o opravljenem neformalnem študiju?
Po koncu študijskega leta prejmeš certifikat Akademije Alphawave, kjer so zapisane tvoje pridobljene kompetence in mentorji, ki so ti znanje predali.

Študij na Akademiji Alphawave je neformalne narave, kar pomeni, da ob zaključku ne prejmeš diplome ali kakšnega drugega dokumenta, ki velja v formalnem šolstvu, pridobiš pa ogromno praktičnega znanja, ki te pripravi na vstop in delovanje v glasbenem svetu.

Kakšno opremo potrebujem?

Producent tekom študija uporablja troje orodij: računalnik, programsko opremo za produkcijo in manipulacijo zvoka (DAW) ter orodje za poslušanje, torej slušalke in/ali studijske monitorje.
Tekom napredovanja producenta v profesionalni karieri se lahko dodajajo tudi drugi instrumenti, kot so zunanje zvočne kartice, sekvencerji, ritem mašine, sintetizatorji in drugo. A v osnovi se za profesionalno produkcijo vedno uporablja zgoraj navedene elemente.

RAČUNALNIK – Prenosni računalnik z najmanj 8 gigabajti RAM-a in diskom z vsaj 500GB prostora.

PROGRAMSKA OPREMA – Akademija Alphawave ima vzpostavljeno partnerstvo z nemškim podjetjem Ableton, ki razvija najbolj razširjen in vsestranski program za ustvarjanje glasbe Live.
Prve tri mesece tečaja boste lahko uporabljali brezplačno različico, nato pa boste lahko programsko opremo kupili s 40-odstotnim popustom.

ORODJE ZA POSLUŠANJE – Slušalke
so dovolj za začetek in bodo vedno pomemben del tvojega delovnega procesa. Trg ponuja številne možnosti v vsakem cenovnem razredu, mi pa smo ti z veseljem v pomoč pri najboljši izbiri zate.
Če imaš doma prostor, ki lahko postane tvoj studio, je vredno razmisliti o nakupu studijskih monitorskih zvočnikov za še višjo kakovost poslušanja in analiziranja glasbenih del. Tudi tukaj smo ti na voljo z nasveti in priporočili.

utrinki s preteklih izobraževanj

 

Lepe besede in dobra glasba

Preberi, kaj so o izkušnji na Akademiji Alphawave povedali udeleženci prejšnjega leta, poslušaj pa tudi njihove hude skladbe, ki so jih ustvarili med študijem.

“Za vpis v šolo glasbene produkcije sem se odločila zaradi želje po širšem znanju ustvarjanja glasbe. Program sem poznala površinsko, s pomočjo izkušenih mentorjev pa sem v roku pol leta osvojila osnovno in potrebno znanje za ustvarjanje glasbe. Izzivi in domače naloge so pripomogli k poznavanju programskega jezika ter širjenju glasbenega obzorja. V skupini je bila prisotna močna žanrska raznolikost, kar je še posebej pripomoglo k ustvarjanju. Skozi šolanje sem prejela dovolj znanja, da sem ustvarila lastno skladbo, katero sem zapisala, posnela in odpela sama, od mentorjev in sošolcev pa prejela super odzive.”

– Luise T.

“Šola se mi je zdela odlična! Naučil sem se veliko in spoznal veliko ljudi. Naučil sem se kako narediti skladbo od začetka do konca, malo glasbene teorije, teorijo in prakso snemanja in veliko več. Učitelji so bili odlični in so nam predali res veliko znanja. Šolo bi seveda priporočal vsem ki jih zanima glasba in kako nastaja.”

– Miha P.

“Če bi se rad začel ali se že ukvarjaš z avdio produkcijo, bi ti resnično priporočal obiskovanje Akademije Alphawave. Sam sem se tekom izobraževanja naučil veliko novih veščin, ki mi pomagajo pri vsakem glasbenem projektu, pa tudi žanrsko sem se v glasbenih izzivih preizkusil v najrazličnejših smereh. Super so bili tudi mentorji, ki so nas peljali skozi program. Navezali smo dosti novih vezi in kljub koronavirusnim okoliščinam izpeljali dobro šolsko leto.”

– Ivo Č.

“Ta šola je super osnova za vse, ki imajo nekaj posluha in smisla za glasbo in so popolni začetniki v svetu glasbene produkcije oz. pri delu s programom Ableton live. Lahko rečem, da mi je dala dobre osnove za nadaljevanje. Priporočal bi jo vsem, ki so v učenje pripravljeni vložiti svoj čas in trud.”

– Luka L.

“Najbolj všeč mi je blo, da smo imeli možno spoznat različne pristope k ustvarjanju – vsak mentor ima unikatno razmišljanje in pogled na glasbeno produkcijo, tako da smo imeli med predavanji možnost spoznat to raznolikost in videt, da je podane informacije potrebno uporabljat kreativno in da ni “pravilnega” načina uporabe ustvarjalnih orodij.”

– Tea V.

Z izobraževanjem na Akademiji Alphawave sem pričela brez predznanja o produkciji glasbe, zaključila pa z ogromno novega znanja, motivacije in želje po ustvarjanju. Na vsakem srečanju so nam predali veliko informacij, včasih tudi toliko, da sem si le stežka vse zapomnila, ampak so nam mentorji bili vedno na voljo za kakršna koli vprašanja in pomoč, tudi izven naših rednih ur učenja. Menim, da je program v celoti zelo kvalitetno sestavljen, saj vključuje predavanja izjemnih slovenskih producentov in te korak za korakom pelje po ustvarjalnem procesu. Predavatelji z entuziazmom predajajo svoje znanje in jim je resnično mar za tvoj napredek. Zahvaljujem se vam, ker ste mi pripomogli na novi poti, ki zdaj postaja del mojega vsakdana. Vsekakor priporočam vsakomur, ki se želi podati na pot glasbene produkcije.

– Emily B.

“Izobraževanje mi je definitivno spremenilo pogled na glasbo, ki jo sam ustvarjam in mi  približalo vse ostale glasbene žanre ki jih nisem nikdar poslušal in delal z njimi. Če bi se enkrat izbiral bi definitivno izbral isto šolo… Kapo dol in velik hvala za vso osvojeno znanje.”

– Miha K.