RAZVIJ IDEJO

V DOVRŠENO SKLADBO!

IZBERI CELOVIT PROGRAM IZOBRAŽEVANJA ZA GLASBENEGA PRODUCENTA

ŠTUDIJSKI PROGRAM

GLASBENI PRODUCENT

Po bogatih izkušnjah na izobraževalnem in glasbenem področju smo razvili vrhunski, k rezultatom usmerjen izobraževalni program glasbene produkcije. Program odlikujejo optimalen preplet teorije in prakse, spodbujanje posameznikove ustvarjalnosti ter osredotočenost na glavni cilj – ustvarjanje in dokončanje dovršenih skladb.

VPISI V ŠTUDIJSKO LETO 2021/2022 SO ODPRTI!

ZAČETEK PREDAVANJ V OKTOBRU.

VSEBINA PROGRAMA

Moduli so zasnovani v sodelovanju z vrhunskimi strokovnjaki glasbene produkcije, izvajajo pa jih nekateri najbolj prepoznavni slovenski glasbeni producenti.

Ableton Certificiran Kurs
Ritem, Groove & Samplanje
Sound Design
IZBIRNI MODUL*
Aranžma
Mixing in Mastering
Music Business
Glasbena Teorija
Mixing Tips
Produkcijski izzivi
Možnost uporabe profesionalnega studia

*Izbirni moduli, med katerimi brezplačno izbirajo vpisani študenti:

*recording PRODUCENT

Izobraževanje za sodobnega glasbenega producenta brez predhodnih izkušenj

  • Snemanje vokalov
  • Snemanje inštrumentov
  • Vaje v snemalnem studiu

*elektronska glasba

Izobraževanje za sodobnega producenta elektronske glasbe, s poudarkom na sound designu in uporabi hardware-a

  • Sound Design Napredno
  • Manipulacija Hardware-a
  • Hibridna produkcija

*hip hop / trap

Glavnina izobraževanja je namenjena produkciji hip-hopa in sorodnih žanrov

  • Snemanje vokalov
  • Sampling napredno 
  • Beatmaking

Koroška cesta 63, Maribor

5. - 10. julij 2021

9 mesecev

Cena: 120 €

1599€

*možnost plačila na do 10 obrokov

 

PRODUCENT ZAČETNIK

Si šele na začetku svoje producentske poti? Pridruži se nam in z dragocenim znanjem ti bomo pomagali narediti suverene producentske korake.

10 ur izobraževanja v manjših skupinah
Študijski program Glasbeni producent + 99 €
*možnost plačila na obroke

SESTAVI SVOJ ŠTUDIJSKI PROGRAM

Po svoje izberi module in si sestavi svoj individualni študijski program.

Trajanje skozi vso leto
Več informacij ob kliknu na spodnji link

*možnost plačila na obroke

mentorji

Mentorji Akademije Alphawave so najbolj izkušeni strokovnjaki na področju glasbene produkcije v Sloveniji, ki svoje vrhunsko znanje dokazujejo z izjemnimi rezultati znotraj slovenske in svetovne glasbene scene.

PODROBNOSTI O IZVEDBI

Datum začetka:  7. 10. 2021

Končni datum: 23. 6. 2022

Trajanje: 9 mesecev (eno študijsko leto)

Dnevi izvedbe:  dvakrat tedensko

Ure:   18:00 – 20:00

Možnost samostojne uporabe studia tudi za lastne projekte

Kakšno predznanje je potrebno?

Naše izobraževanje večinoma poteka znotraj računalniških programov in v spletnem okolju, zato se pričakuje osnovno poznavanje računalniških funkcij, zaradi dela v angleških programih pa zelo pomaga tudi dobro poznavanje angleškega jezika. 

Za tiste, ki se z glasbeno produkcijo še niste srečali, priporočamo vpis v dodatni začetniški modul, kjer so srečanja pripravljena tako, da mentorji prevzamejo manjše skupine ter jih popeljejo čez osnovne funkcije in izraze, potrebne za boljšo vključitev v izobraževanje.

Kateri program se bo uporabljal med izobraževanjem?

Glede na to, da so funkcije programov za ustvarjanje glasbe dokaj podobne, Ableton Live pa je eden najbolj razširjenih, smo se odločili, da večino časa ustvarjamo znotraj tega okolja. Nekateri mentorji bodo sicer uporabljali FL Studio, Logic, Cubase,.., tako da boste dobili vpogled tudi v ostalo programsko opremo, principi delovanja pa so sicer podobni v vseh DAW-ih (digital audio workstation), tako da znanje z lahkoto preslikate na kateregakoli drugega.

Kje se bo izvajalo izobraževanje?

Znanje bomo razvijali in nadgrajevali v prostorih Akademije Alphawave na Koroški cesti 63 v Mariboru, občasno pa bomo za navdih in posebne procese obiskali tudi druge kreativne lokacije v mestu.

Dobim potrdilo o opravljenem neformalnem študiju?
Po koncu študijskega leta prejmeš certifikat Akademije Alphawave, kjer so zapisane tvoje pridobljene kompetence in mentorji, ki so ti znanje predali.

Študij na Akademiji Alphawave je neformalne narave, kar pomeni, da ob zaključku ne prejmeš diplome ali kakšnega drugega dokumenta, ki velja v formalnem šolstvu, pridobiš pa ogromno praktičnega znanja, ki te pripravi na vstop in delovanje v glasbenem svetu.

Kakšno opremo potrebujem?

Producent tekom študija uporablja troje orodij: računalnik, programsko opremo za produkcijo in manipulacijo zvoka (DAW) ter orodje za poslušanje, torej slušalke in/ali studijske monitorje.
Tekom napredovanja producenta v profesionalni karieri se lahko dodajajo tudi drugi instrumenti, kot so zunanje zvočne kartice, sekvencerji, ritem mašine, sintetizatorji in drugo. A v osnovi se za profesionalno produkcijo vedno uporablja zgoraj navedene elemente.

RAČUNALNIK – Prenosni računalnik z najmanj 8 gigabajti RAM-a in diskom z vsaj 500GB prostora.

PROGRAMSKA OPREMA – Akademija Alphawave ima vzpostavljeno partnerstvo z nemškim podjetjem Ableton, ki razvija najbolj razširjen in vsestranski program za ustvarjanje glasbe Live.
Prve tri mesece tečaja boste lahko uporabljali brezplačno različico, nato pa boste lahko programsko opremo kupili s 40-odstotnim popustom.

ORODJE ZA POSLUŠANJE – Slušalke
so dovolj za začetek in bodo vedno pomemben del tvojega delovnega procesa. Trg ponuja številne možnosti v vsakem cenovnem razredu, mi pa smo ti z veseljem v pomoč pri najboljši izbiri zate.
Če imaš doma prostor, ki lahko postane tvoj studio, je vredno razmisliti o nakupu studijskih monitorskih zvočnikov za še višjo kakovost poslušanja in analiziranja glasbenih del. Tudi tukaj smo ti na voljo z nasveti in priporočili.

Aktivnosti v času izvajanja ukrepov za zajezitev pandemije

Vse aktivnosti bomo v okviru Šole glasbene produkcije Alphawave izvajali na načine, ki bodo za udeležence najbolj optimalni. V primeru omejitev, bomo vaje izvajali v manjših skupinah in se z vsakim udeležencem individualno uskladili. Tudi v primeru popolnega zaprtja (čeprav ga v takšni meri, kot je bil, ne pričakujemo več), bomo poskrbeli, da se aktivnosti izvedejo v živo in da ima vsak udeleženec dostop do glasbenega studija, mentorjev in vsega gradiva, potrebnega za uspešno izobraževanje.

utrinki s preteklih izobraževanj

 

Lepe besede in dobra glasba

Preberi, kaj so o izkušnji na Akademiji Alphawave povedali udeleženci prejšnjega leta, poslušaj pa tudi njihove hude skladbe, ki so jih ustvarili med študijem.

“Šola se mi je zdela odlična! Naučil sem se veliko in spoznal veliko ljudi. Naučil sem se kako narediti skladbo od začetka do konca, malo glasbene teorije, teorijo in prakso snemanja in veliko več. Učitelji so bili odlični in so nam predali res veliko znanja. Šolo bi seveda priporočal vsem ki jih zanima glasba in kako nastaja.”

– Miha P.

“Izobraževanje mi je definitivno spremenilo pogled na glasbo, ki jo sam ustvarjam in mi  približalo vse ostale glasbene žanre ki jih nisem nikdar poslušal in delal z njimi. Če bi se enkrat izbiral bi definitivno izbral isto šolo… Kapo dol in velik hvala za vso osvojeno znanje.”

– Miha K.

“Ta šola je super osnova za vse, ki imajo nekaj posluha in smisla za glasbo in so popolni začetniki v svetu glasbene produkcije oz. pri delu s programom Ableton live. Lahko rečem, da mi je dala dobre osnove za nadaljevanje. Priporočal bi jo vsem, ki so v učenje pripravljeni vložiti svoj čas in trud.”

– Luka L.

“Najbolj všeč mi je blo, da smo imeli možno spoznat različne pristope k ustvarjanju – vsak mentor ima unikatno razmišljanje in pogled na glasbeno produkcijo, tako da smo imeli med predavanji možnost spoznat to raznolikost in videt, da je podane informacije potrebno uporabljat kreativno in da ni “pravilnega” načina uporabe ustvarjalnih orodij.”

– Tea V.

Z izobraževanjem na Akademiji Alphawave sem pričela brez predznanja o produkciji glasbe, zaključila pa z ogromno novega znanja, motivacije in želje po ustvarjanju. Na vsakem srečanju so nam predali veliko informacij, včasih tudi toliko, da sem si le stežka vse zapomnila, ampak so nam mentorji bili vedno na voljo za kakršna koli vprašanja in pomoč, tudi izven naših rednih ur učenja. Menim, da je program v celoti zelo kvalitetno sestavljen, saj vključuje predavanja izjemnih slovenskih producentov in te korak za korakom pelje po ustvarjalnem procesu. Predavatelji z entuziazmom predajajo svoje znanje in jim je resnično mar za tvoj napredek. Zahvaljujem se vam, ker ste mi pripomogli na novi poti, ki zdaj postaja del mojega vsakdana. Vsekakor priporočam vsakomur, ki se želi podati na pot glasbene produkcije.

– Emily B.

“Če bi se rad začel ali se že ukvarjaš z avdio produkcijo, bi ti resnično priporočal obiskovanje Akademije Alphawave. Sam sem se tekom izobraževanja naučil veliko novih veščin, ki mi pomagajo pri vsakem glasbenem projektu, pa tudi žanrsko sem se v glasbenih izzivih preizkusil v najrazličnejših smereh. Super so bili tudi mentorji, ki so nas peljali skozi program. Navezali smo dosti novih vezi in kljub koronavirusnim okoliščinam izpeljali dobro šolsko leto.”

– Ivo Č.

Imaš vprašanje?

Če imaš kakršnokoli dodatno vprašanje glede programa, posameznih modulov, mentorjev, načina plačila,… nam piši – za čim hitrejši kontakt smo pripravili spodnji obrazec, kjer vpišeš e-mail ali telefonsko številko in z veseljem ti v najkrajšem možnem času odgovorimo.

Lahko nas tudi pokličeš na 041 555 554, da odgovore izveš takoj ali pa se srečamo v živo in te popeljemo tudi po naših prostorih!